לצד הפיתוח, המחקר והעבודה הרבה שמשקיעים ממציאים בארץ ובעולם בפיתוח המצאות ופטנטים משלהם, תהליך רישום הפטנט לאחר פיתוחו הוא אחד הקריטיים בתהליך והוא עשוי להיות זה שיכתיב את הטון של הפרויקט כולו. 
העלויות הגבוהות של פיתוח פטנטים, הצורך במימון בסכומים גבוהים או בגיוס תרומות – בהתאם לאופי הפרויקט, והעבודה הרבה שמושקעת לאורך הדרך – לפעמים גם לאורך שנים – מעלה את השאלה כמה עולה לרשום פטנט אצל רשם הפטנטים – ברמה הארצית והבינלאומית. 
למרות שמדובר בסכום שיכול להיות מעט ערטילאי, היה חשוב לנו להתייחס לנושא העלויות ולנסות לפרק אותן לגורמים – על מנת להגיע להערכת מחיר שתעזור לכם להיות מוכנים יותר לתהליך הארוך. 

למה חשוב להקצות תקציב לרישום פטנטים? 

לפני שנדבר על הגורמים השונים המרכיבים את השורה התחתונה, שורת המחיר, כדאי להבין למה חשוב להקצות חלק מתקציב הפרויקט לתהליך רישום הפטנט. כשמדברים על רישום פטנט עלות עשויה להיות אפילו זניחה, בגלל חשיבות התהליך. 
אנחנו רושמים את הפטנט על שמנו לא רק כדי לקבל תהילה וחותמת לעבודתנו הקשה, אלא להגן על עצמנו מהעתקות, גניבת זכויות ותקלות אחרות שעלולות להטיל צל גדול על העבודה הקשה שהשקענו בפרויקט. מבלי לרשום את הפטנט על שמנו אנחנו חשופים ברמה המקומית והבינלאומית להעתקות, תביעות ובעיות נוספות. רישום הפטנט הוא הגנה משפטית לכל דבר. 

העלות נבדקת בהתאם לרוחב הבקשה

כשאנחנו נשאלים על ידי לקוחותינו כמה עולה לרשום פטנט אנחנו מתייחסים קודם כל לסוג הרישום. על מנת להנות מהגנה מקיפה על ההמצאה או הפטנט, כדאי לרשום אותו במדינות שונות – בעיקר אם הוא מתוכנן כמוצר או אבטיפוס שמדבר אל הזירה הבינלאומית. 
תהליך רישום פטנט בינלאומי, לפי אמנת PCT, הוא תהליך מורכב ויקר יותר. מבחינת עלויות, צריך לקחת בחשבון שרישום בכל מדינה כרוך בעלויות נוספות ומורכב מהרבה מאד שלבים בדרך, שעשויים להוביל לעוד עלויות. לכן, הערכת המחיר נקבעת גם בהתאם לסוג הרישום ולרוחב היריעה שלו. 

עלויות עריכת בקשת הרישום:

בתוך השאלה כמה עולה לרשום פטנט נכללים תחומים שונים, שרובם קשורים לעריכת הבקשה בצורה המקצועית והמדויקת ביותר. עריכת הבקשה מתחילה בחיפוש ברשת ובסריקת פטנט אשר נערכת בdata base הפטנטים, שבודק למעשה האם קיימים פטנטים דומים שכבר נרשמו או פרויקטים דומים שנמצאים בתהליך רישום פטנט. כדי לבצע את סריקת הפטנט הזה כדאי להיעזר בחברה מקצועית ולכן מדובר בעלות נוספת. 
לאחר בדיקות אלו, עורכים את בקשת הרישום עצמה וכאן מדובר בתשלום לחברה המתמחה בעריכת פטנטים. החברה מציעה ייעוץ משפטי, ליווי של אנשי מקצוע ועוד שירותים החשובים להגשת הבקשה. העלות נבדקת במקרה זה בהתאם למורכבות הפרויקט ולמרכיבים החשובים במהלך התהליך. 
תשלומי אגרה הם המרכיב השלישי בשאלה כמה עולה לרשום פטנט. בכל תהליך נבדקות האגרות לפי אופי הבקשה, המדינות בהן רוצים לרשום את הפטנט, חידוש אגרות שנתי וכדומה. 

השורה התחתונה: 
אם נסתכל על רישום פטנט עלות התהליך יכולה להגיע גם לכמה מאות אלפי שקלים ומצד שני להסתכם בסכומים קטנים יותר. 

צרו קשר איתנו

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
חייגו אלינו יצירת קשר