מהם שלבי התהליך?

במסגרת עבודתנו, אנו מלווים את שלבי פיתוח הרעיון מול היזם/ממציא, ואחריו תכנון ופיתוח הפטנט והמוצר, ועד להכנת המוצר לשיווק ומכירות בעתיד. בין אם מדובר בהמצאה חדשה בתחום הרפואה, בפטנט בתחום ההייטק, תוכנה או חומרה, מכשירים שונים, צעצועים והרבה אחרים. כשמגיעים לשלב רישום הפטנט, אנחנו עוברים יחד עם הלקוח את השלבים השונים של בחינת המיזם, רעיון מוצר עתידי שמתגבש בתהליך, ומסבירים בכל פעם מחדש שהליך רישום פטנט הוא ארוך ואסטרטגי ומורכב בפרטים רבים שיש להתייחס אליהם ולהרכיב "בפזל" הנקרא פטנט רשום. 
 

לפני הכל – למה חשוב לרשום את הפטנט שלכם כחוק?

הליך רישום פטנט הכרחי בעיקר כדי להעניק לכם זכויות יוצרים(IP) ולהגן עליכם מפני שימוש מסחרי בפטנט שלכם ללא רשות, יצור, שיווק והעתקות שיכולות לבוא בעקבות המצאה, פטנט ומוצר חדש. ואלו הנם נושאים המלווים כל אדם ויזם שהמציא משהו חדש ואשר עוברים תהליכים אלו. פטנט בהליך רישום ו/או שהתקבל ועבר את הבחינות ואושר, מחייב כל אדם או גורם עסקי אשר מעוניין לעשות שימוש ברעיון ובמוצר שלכם מבחינה מסחרית, עסקית ושיווקית. ובמידה והנו מעוניין, יהיה עליו לפנות אליכם ולבקש את רשותכם. 

תהליך תכנון ורישום הפטנט מורכב ומאד מומלץ שיבוצע תחת אפיון ולימוד שלושה נושאים מרכזים. הפן המשפטי, הפן הטכנולוגי, הפן העסקי שיווקי. ולכן כדאי מאד להיעזר בשירותי החברה שלנו אשר נושא זה הנו נר לרגליה והבסיס לקיומה, לאחר שנים רבות של ניסיון והצלחות בכל נושאים אלוץ בסופו של דבר, בסיומו של התהליך, תזכו להגנה משפטית וכתוצאה מכך גם יתרון כלכלי משצעותי ביותר מול מוצרים מתחרים ודומים בעולם. ותהיה לכם "תעודת ביטוח" על הרעיון וההשקעה הגדולה שעשיתם במהלך התכנון והעבודה על רישום הפטנט.


השלב הראשון בתהליך הפטנט: "סריקה וחיפוש פטנטים"

הצעד הראשון לפני שמתחילים בתהליך תכנון ורישום פטנט ומגישים את החומר לרישום הפטנט באופן רשמי, הנו "סריקת פטנט". למעשה מדובר באפיון ניתוח עקרונות ההמצאה/רעיון/מוצר, וביצוע חיפוש סלקטיבי וייעודי במאגרי הפטנטים בעולם, כדי לוודא שההמצאה שלכם הנה מקורית, ושמישהו אחר לא הקדים אתכם ורשם פטנט זהה או דומה. 

כדי לבצע את החיפוש/סריקה בצורה מקצועית ואיכותית, מומלץ לעבוד בצמוד ועם מומחים בתכנון ורישום פטנטים, שמכירים היטב את התהליך ויכולים לאתר נקודות בעייתיות בדרך לרישום הפטנט שלכם. סריקת פטנט מחייבת וזאת כדי למנוע בין היתר הוצאות מיותרות במהלך התהליך על רישום פטנט שכבר יתכן ונרשם בעבר. וכן, בכדי לדעת אלו פטנטים דומים ו/או קרובים להמצאה החדשה שהולכים לקדם כפטנט.
 

השלב השני: בקשה ראשונה לרישום פטנט - PROVISIONAL

רישום הפטנט נעשה תוך הגשת בקשה מפורטת למשרד הפטנטים בארץ המוצא שלך(מומלץ לבצע בארה"ב)שכוללת את כל העקרנות, יסודות ופרטים מהותיים אודות ההמצאה. הבקשה מפרטת את אופי ומהות ההמצאה, שיטה ו/או תהליך הקיים בהמצאה, פונקציות של חדשנות וכל דבר הקשור למקוריות וחדשנות בנושא ההמצאהרישום פטנט הוא למעשה תהליך הוכחה של מקוריות, חדשנות וחשיפה של המצאה חדשנית אשר בסיום התהליך תקבל את הגושפנקה המלאה של "פטנט. ולכן, חשובה מאד הדרך והתהליך המקצועי והנכון. 

את הבקשה וחומר ההמצאה, לרבות תרשימים, שרטוטים והדמיות, יש לערוך בליווי של חברה מתמחה בתכנון ורישום פטנטים, שיכולה להציע גם מלבד ליווי וייעוץ משפטי, גם אספקים טכנולוגיים, עסקיים ושיווקיים אשר במקרים רבים יכולים להשפיע רבות על היישום והצלחת הפטנט/מוצר בעתיד.
אנו מספקים ליווי מקיף לתכנון, פיתוח והגשת הבקשה לפטנט. )כאשר בהמשך הפטנט יצטרך לעמוד בבחינות ועד לאישור סופי ומלא). 
תוקף רישום הפטנט יהיה בכ 170 מדינות בעולם ויהיה תקף לשנה(12 חודשים בלבד).
 

שלב שלישי: מעבר הפטנט לשלב מתקדם ובחינה ראשנה - PCT

לאחר הגשת הפטנט הראשונה כבקשת פטנט פרוויז'ונל(PROVISIONAL) ובהתאם להתקדמות המיזם/המצאה/מוצר, אך, לא יאוחר משנה מיום הגשת הרישום הראשונה. יש לעבור לשלב הבא(PCT) שלב אשר בו תעבור הבקשה והפטנט התייחסות מקצועית ובחינה ראשונה.

בוחן הפטנטים יבדוק אספקטים שונים ביחס להמצאה אשר לפניו, וינסה למצוא פרמטרים היכולים לשלול חדשנות ביחס לפטנטים ו/או מוצרים אשר כבר קיימים בעולם.

בשלב זה הבוחן יפרסם את הפטנט בכל מאגרי הפטנטים בעולם, בכדי לאפשר התנגדויות של אנשים, חברות או ממציאים אחרים.

שלב רביעי - רישום הפטנט בכל מדינה רלוונטית בעולם - NF

יש לבחון עסקית ו/או עקרונית באלו מדינות רוצים שהפטנט יהיה רשום באופן מלא קבוע ורשמי
משרד הפטנטים ועל ידי בוחן פטנטים מקומי בכל מדינה, בודק את חומר הפטנט ביחס לפטנטים אחרים אשר ימצא בתחום, סוקר התנגדויות שעלולות להופיע מטעם הציבור, לאחר שפורסם כבר בעבר(PCT)חומר הפטנט באופן פומבי. ובמידה ויש התנגדויות או במידה ויש לבוחן השגות על החדשנות, עלולה הבקשה להידחות במצב זה ניתן לנהל מו"מ וויכוח מקצועי מול הבוחן ורצוי מאד שמשרד רישום פטנטים מקצועי ומנוסה מאד יטפל בכל התהליך. 

במקרה שבו יש בעיה/ות מהותיות עם החדשנות בפטנט וישנה/ן התנגדויות רבות, עשוי משרד הפטנטים לשלול את הבקשה לרישום הפטנט. במידה תביעה עקרונות וחדשנית אחת מתקבלת על ידי הבוחן, ניתן יהיה לקבל פטנט. אך, רצוי וחשוב לקבל פטנט מקיף, רחב ואיכותי כמה שיותר. תוקף רישום הפטנט הכולל מתחילת הרישום הנו 20 שנה.

יש לדעת כי ישנם מס' דרכים ושיטות לרישום פטנט, וישנם דרכים מהירות יותר מהדרך המוצגת להלן. מאידך, הדרך המוצגת להלן הנה המקצועית והנכונה ביותר עבור רוב הפטנטים, לרבות כאשר ישנו תהליך פיתוח פטנט או פיתוח מוצר או פיתוח חברה/מיזם אשר לוקחים חודשים או מס' שנים. ולרבות כאשר יש צורך בגיוס מימון והשקעות לפטנט/מיזם.

בהמשך הדרך וחייו של הפטנט לאחר אישורו הרשמי, יהיה צורך לשלם אגרות בכל מדינה ומדינה בה נרשם הפטנט באופן סופי, ותשלום האגרות יחודש כל 2-3 שנים בכל מדינה.

צרו קשר איתנו

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
חייגו אלינו יצירת קשר