כל רשם פטנטים יהיה שמח תמיד להיות חלק מפטנטים חדשים בתחום הרפואה. פטנטים אלו מאפשרים לצוותי הרפואה להעניק טיפול מקצועי יותר, כשבחלק מהפטנטים הם אף יכולים להגן על עצמם בצורה טובה יותר. 
משבר הקורונה שפקד אותנו הביא חברות רבות בארץ ובעולם לעמול על פטנטים רבים בתחום הרפואה ובמיוחד כאלו שיסייעו לצוותים הרפואיים המטפלים בחולי הקורונה. בסריקת פטנטים חדשים, פורסם לאחרונה על פטנט ישראלי האמור למגן על רופאים במחלקות הקורונה השונות בבתי חולים ברחבי העולם.

 

מיגון הצוותים הרפואיים במחלקות הקורונה בבתי החולים
 

כל רשם פטנטים בישראל ובעולם נתקל מתחילת השנה בלא מעט הצעות לפטנטים חדשים הנוגעים למיגונם של רופאים ואזרחים הנמצאים או עלולים להימצא במגע עם חולי קורונה. 
צוותי רפואה רבים ברחבי העולם טוענים כי הציוד המגן אינו מספק הגנה רחבה בכדי למנוע הדבקה טיפתית. בנוסף, ריבוי השכבות אותם לובשים צוותי הרפואה מעלה את טמפרטורת הגוף לרמות גבוהות, מה שמקשה על אותם צוותים רפואיים לבצע עבודתם כראוי, כשחלק מהם מצאו עצמם מתקשים להבחין במה שקורה סביבם לאחר שאותה טמפרטורת גוף גבוהה יצרה אדים על גבי משקפי הטיפול בהם הם משתמשים.

 

מהו הפטנט הישראלי החדש למיגון צוותי רופאה נגד קורונה?
 

על פיתוח הפטנט החדש אחראים הטכניון ומעבדת המחקר של בית החולים רמב"ם. הפטנט החדש מאפשר לצוות הרפואי שכבת הגנה נוספת בפני אותה הידבקות טיפתית ממנה חוששים צוותי רפואה רבים וזאת תוך היכולת של אותה ערכת מיגון לפתור את בעיית התחממות גופם בעת העבודה במחלקות השונות. המערכת שפותה מתלבשת על גבי ראשם של הצוותים הרפואיים והיא יודעת להזרים אוויר נקי באופן רציף על גבי פניהם של הצוותים הרפואיים. 
האוויר הנקי המגיע לפניהם של הצוותים הרפואיים מגיע ממפוח הצמוד למותניהם. האוויר זורם בצינור כלפי מעלה לאזור המצח ונפלט באמצעות חרירים על גבי מניפה ייעודית מקובעת. באותה מניפה ישנו חריץ שלתוכו מוכנס שקף דק המהווה בעצם את מסך ההגנה על פניו של כל אחד מצוותי הרפואה.

 

המקור לפטנט
 

כמו בסריקת פטנטים שראינו בעבר גם כאן התבצעה הסתמכות הרעיון של אביזרים אחרים. כאן, הצוות בטכניון הסתמך על אותו מפוח אב"כ אותו מחלק פיקוד העורף לאזרחים כנגד מתקפת אב"כ. את המניפה ייצרו באמצעות פטנט מוכר אחר שנכנס לעולמנו לפני כמה שנים – מדפסת התלת ממד. 
כפי שכל רשם פטנטים מכיר, גם בפיתוח של פטנט זה נוצר שיתוף פעולה בין מספר גופים. במקרה זה חברו חוקרי הטכניון יחד עם הצוותים הרפואיים של בית החולים רמב"ם בכדי ליצור פטנט זה. חוקרי הטכניון היו אלו האחראיים על הצד הטכני של פיתוח הפטנט, כשהצוות הרפואי של בית החולים היה אחראי לביצוע הניסויים הקליניים באב הטיפוס הראשון שנוצר ואלו שנוצרו אחריו עד ליצירה הסופית של אותו פטנט.
חייגו אלינו יצירת קשר