כולנו חושבים לפעמים על מוצר חלומי שיענה לצורך מסויים והכרחי לשיפור איכות החיים שלנו. מעטים האנשים שלוקחים את הרעיון כמה צעדים קדימה ומתחילים בתהליך פיתוח הפטנט במשרד הפטנטים שבסופו נוצרים פטנטים שעשויים להניב רווחים משמעותיים.  
כיום, בעידן של יזמות וחדשנות טכנולוגית, תחום הפטנטים תופס תאוצה. כל אחד יכול להפוך ליזם עסקי ולאיש עסקים מוצלח ללא ניסיון או ידע קודם. יחד עם זאת, לא מספיק להיות רק בעל רעיון יוצא דופן אלא גם בעל חשיבה פרקטית ויצירתית שכן, ישנה חשיבות רבה גם לאופן בו מתנהלים ומבוצעים השלבים בדרך למימוש הרעיון ולא רק לחדשנותו. אם מימון הפטנט הוא הגורם שעוצר אתכם מלהתחיל את תהליך פיתוח הפטנט אז אל תחששו, ישנן אפשרויות מגוונות לגיוס מימון לפטנט כדוגמת רשתות חברתיות, מימון המונים באינטרנט, מענקי מדינה, משקיעים פרטיים, השתתפות בירידי השקעה בארץ ובחו"ל ועוד. תהליך פיתוח ורישום פטנט אינו ארוך ומתיש כפי שלכאורה סוברים רביםוהתוצאות יהיו שוות את התליך. אז אם אתם מעוניינים בפיתוח ורישום פטנט חדש,בניית אב טיפוס ויצירת מוצר חדשני, כדאי שתמשיכו לקרוא.
 

איך אב טיפוס נולד?


שלב ראשון, חשוב ביותר לפנות לחברה/גורם בעל/ת ניסיון רב וידע בפיתוח מוצרים ועד הבאתם לשיווק ומכירות בעולם, ולראות פטנטים ומוצרים ששהחברה פיתחה ועברו את כל התהליך. לפתח מוצר חדש שלא תהיה לו התכנות עסקית ו/או שמחירו לא יהיה מתאים לשוק, תהיה טעות גדולה. לאחר שסיימנו לגבש את הרעיון לפיתוח הפטנט ורישומו כפטנט רשום על שמו שם היזם/ממציא, הגיע השלב שבו מתכננים את המוצר הפיזי(או תוכנה) אשר נקרא "בניית אב טיפוס" אשר בפועל יהיה הדגם הראשון של המוצר החדש. ישנם מספר נושאים מרכזיים אשר חייבים להיות הבסיס למוצר חדש ואב טיפוס:
פטנט טוב אשר מגן על הרעיון והמוצר החדש.
טכנולוגיה ומוצר טוב ברמה הפרקטית.
תכנון עסקי ותמחור המוצר ביחס לשוק וללקוחות המיועדים.
שלבים הכרחיים שאתם צריכים להכיר על מנת להצליח בבניית אב טיפוס. תחילה, עליכם להחליט על ההיבטים השונים החשובים של המוצר- מגע, מראה, ארגונומיה, חיבור בין חלקים, פעולת מנגנון וכדומה. לאחר מכן, יש לבצע סבבי ניסויים הבוחנים את המאפינים השונים של המוצר ואת מערכתו התפעולית ויבוצעו בדיקות תקנים עבור מוצרים הנדרשים לעמוד בתקנים השונים -  רפואיים, צבאיים, בטיחותיים וכדומה.
 

סוגיי אב טיפוס 


ישנם סוגים שונים של דגמי ביניים של אב טיפוס שאתם צריכים להכיר:
מודל רעיוני – הבודק את הפן הויזואלי והפרקטי של המוצר והתאמתו לחזון והרעיון הראוני של הממציא/יזם ולאופי הלקוח/ות הפוטנציאלים.
מודל התכנות - מודל הבודק את המוצר מבחינה טכנולוגית. נפוץ במיוחד כשבודקים טכנולוגיות חדשות או מוצרים בעלי מאפיינים מכנים חדשים. 
מודל חוויתי - זהו דגם המאפשר להחזיק או להרגיש את המוצר מבחינת הנדסת האנוש שלו. 
מודל עיצובי - מודל הנועד להדגיש את תכונותיו העיצוביות של המוצר לצורך הצגה בכנסים, תערוכות ובמטרה למכור אותו ולהציגו בפני משקיעים, אנשי עסקים ויזמים.
מודל סופי - זהו המודל הקרוב ביותר לפיתוח של המוצר הסופי והוא מתפקד כמודל לכל דבר ועיניין. מודל זה הינו המורכב ביותר ולכן הוא היקר ביותר ודורש עבודות ליטוש ושיוף נוספות לאחר הייצור הראשוני שלו.
אז אם אתם מעוניינים להתחיל בתהליך פיתוח ורישום הפטנטים במשרד הפטנטים ויש לכם רעיון חדשני ופורץ דרך העשוי להניב לכם רווחים משמעותיים כדאי שתכירו את כלל השלבים לפיתוח הפטנט ואת סוגיי האב טיפוס השונים. טופ פטנט הינה חברת פטנטים מומחית התלווה אתכם לאורך כל שלבי יצירת ופיתוח הפטנט ועד ליצור והכנת המוצר לתצוגה בתערוכות בעולם. בשביל לדעת איזה סוגיי אב טיפוס מתאימים לכם צרו קשר עוד היום עם טופ פטנט ותיצרו את הפטנט שיגשים את חלומכם.
חייגו אלינו יצירת קשר