כולנו תוהים לפעמים אם היה מוצר שמספק מענה לצורך מסויים, פיתוח שהיה מקל עלינו בתחומים ספציפיים ומבצע במקומנו פעולות שהיינו שמחים לא לבצע יותר לעולם. לא רבים האנשים שלוקחים את זה כמה צעדים קדימה, חושבים על רעיונות ומקדמים אותם לפטנטים שעשויים להניב רווחים משמעותיים, התהליך הוא ארוך ויש להכיר כל שלב בדרך החל מסריקת פטנטים, רישום פטנט ,גיוס המשקיעים ועוד ...   

כיצד תגייסו משקיעים לפטנט?

לאחר הגשת הפנטנט ישנן כמה דרכים שבאמצעותן תוכלו למצוא משקיעים לפטנט שלכם:

  • רשתות חברתיות- בשנים האחרונות הפכו הרשתות החברתיות לכלי משמעותי בגיוס משקיעים לפטנטים ולפלטפורמה מרכזית שבה מציגים פטנטים חדשים. הרשתות החברתיות מאפשרות לחשוף את הפטנט לקהל משקיעים רחב גם בארץ וגם בחו"ל ולהציג למשקיעים ולחברות את המוצר או את הרעיון הפוטנציאלי באמצעות פוסטים והעלאת תכנים דיגיטליים.  
  • השקעה כספית באמצעות מימון המונים- פלטפורמת גיוס ההמונים הוכיחה את עצמה כיעילה בגיוס משקיעים בלא מעט מקרים ובשנים האחרונות בעיקר בגיוס כספים עבור חולים שזקוקים לניתוח מציל חיים, בקידום יוזמות חברתיות ואף בעזרה למעוטי יכולת. בניגוד לדרכים אחרות שבהן המימון נעשה על ידי משקיע אחד בעל יכולות כלכליות רחבות, מימון המונים מאפשר לכל גולש לתרום בהתאם ליכולותיו הכלכליות. תרומתו הצנועה של כל גולש הופכת בסופו של דבר לסכום משמעותי המאפשר לאותו ממציא את הגב הכלכלי לו הוא זקוק. מימון המונים יעבוד בעיקר אם אותה המצאה מיועדת לקהל יעד רחב.
  • השתתפות בירידי השקעה בארץ ובחו"ל-  במשך כל השנה מתקיימים בישראל ובמדינות רבות מגוון ירידיי פטנטים אליהם מגיעים משקיעים מכל העולם. ירידים אלו מהווים במה מרכזית להצגת פטנטים חדשים עבור יוצרי הפטנטים שכן כך הם יכולים להציג את מוצריהם ואת רעיונותיהם באופן מוחשי מול הקהל. חשוב לבחור בצורה נבונה אילו ירידים יהיו רלוונטים במציאת משקיע ואליהם יהיה כדאי להגיע. 

 

כיצד ניתן  לרשום פטנט בישראל ?

ישראל מהווה אחד מהמוקדים החשובים בתחומי ההי-טק, החדשנות ופיתוח הפטנטים ועיניים רבות נישאות לעבר הממציאים הישראלים. בין ההמצאות הישראליות המוכרות ניתן למצוא את הדיסקאונקי ואת הוויז. בישראל נעשו גם פיתוחים משמעותיים בתחומיי הרפואה והחקלאות. תהליך רישום הפטנט בישראל מתחיל בדרך כלל בהגשת בקשת פטנט לרשם הפטנטים ברשות הפטנטים. על בקשת פטנט לכלול את פרטי המבקש, פירוט ההמצאה הכולל שם, תיאור, שרטוטים המפרטים את דרכי הביצוע של ההמצאה, וכן תביעות שמשמען הגדרות מדויקות וברורות של ההמצאה. כמובן שלא ניתן להסתפק ברישום פטנטים במדינת ישראל, אלא צריך לרשום פטנטים חדשים גם במדינות אחרות ולשם כך צריך לשלם את האגרה הנלווית לכך בכל מדינה. כל פטנט הוא בעל תוקף של 20 שנים לכל היותר וממציא הפטנט צריך לקחת זאת בחשבון.

 

חברת טופ פטנט תסייע לכם ליצור את הפנטנט האולטימטיבי עבורכם. בעזרת בחירה מקצועית של הפלטפורמות לגיוס המשקיעים, טכניקות לרישום מקצועי של פטנט בישראל ויצירת פטנטים חדשים תוכלו להפוך את הרעיון שהיה עד לא מזמן רק בראש למוצר רב מכר.

חייגו אלינו יצירת קשר