רעיונות ופטנטים בתחום הרפואה מקבלים באופן טבעי חשיפה רבה וזאת למול העובדה כי פטנט בתחום זה אותו מקדם רשם הפטנטים אמור לחולל שינוי משמעותי בחייהם של אנשים רבים ברחבי העולם. 
חברות העוסקות בפיתוח רעיונות ופטנטים בתחומי הרפואה שמות בצד את השאלה כמה עולה לרשום פטנט. לרעיונות שמישים האמורים לשנות משמעותית את איכות חייהם של רבים יימצא לרוב את המסגרת שתממן את פיתוח הפטנט.
 

הפטנט הישראלי החדש לטיפול בכאב במסגרת הבית
 

הפטנט הישראלי בעל השם המחייב "סוליו אלפא קיור פלוס" מהווה מכשיר רפואי לשימוש ביתי. המכשיר עושה שימוש בטכנולוגיית גלי רדיו החודרים לעומק הרקמות והשרירים, כשעד היום שימוש במכשירים אלו היה יכול להיעשות אך ורק בבתי חולים ומרפאות כאב ייעודיות. 
הפטנט הישראלי זכה לאישור משרד הבריאות בישראל ואף לאישור ה-FDA האמריקאי. הטכנולוגיה של המכשיר מעוגנת כפטנט אשר פותח בישראל באמצעות מומחים מתחום הביו מד ומהנדסים. חלק מהשאיפה בפטנט זה הוא ביכולת של אלו הסובלים מכאבים לעשות שימוש במכשיר נייד ונוח שאותו ניתן לקחת ולתפעל בבית, במשרד, בחופשה או בכל מקום אחר מבלי הצורך להגיע לבתי חולים ולמרפאות השונות. 
המכשיר החדש אמור להקל על כאבם של גברים, נשים וילדים. המכשיר, כאמור, עושה שימוש בגלי רדיו החודרים לעומק הרקמות והשרירים ומקלים על כאבים כרוניים, כאבים בעקבות אימונים ספורטיביים, כאבי מחזור, טראומה ועוד. השימוש במכשיר מיועד להיות קצר והוא אורך לרוב בין 15-20 דקות.
 

הפטנט לטיפול טיפול במחלות כמו דלקת פרקים כרונית, קרוהן וקוליטיס
 

חברת "אנלייבקס" הישראלית נמצאת בשלבים מתקדמים של ניסויים קליניים עבור יצירת תרופה אימונותרפית - Allocetra. השלב המתקדם של הפטנט החדש הוביל את משרד הפטנטים האמריקאי לצאת ב"הודעת פטנט חדש". 
התרופה אותה מקדמת "אנלייבקס" נמצאת בשלב בו היא כבר מוגנת תחת הגנה של קניין רוחני עבור שיטות טיפול במחלות אוטואימוניות ודלקתיות. מחלות הכוללות בתוכן דלקת מפרקים כרונית, מחלת מעי הדק, קוליטיס כיבי וקרוהן. הצפי לאישור הפטנט החדש הינו בסוף 2020. 
מנכ"ל "אנלייבקס", ד"ר אורן הרשקוביץ', מסר כי החברה מרוצה מההודעה של משרד הפטנטים האמריקאי אשר אמור לאשר את הפטנט החדש. הרשקוביץ' הוסיף כי לצד ההתקדמות בהליך הפרוצדורלי של הפטנט עצמו, שוקדת "אנלייבקס" בפיתוח הקליני רחב כנגד מחלות הנחשבות למסכנות חיים שלהן שיעורי תמותה גבוהים, כשאין להן כיום טיפול יעיל. 
הרשקוביץ' ציין כי נתונים פרה קליניים הראו את יכולתה של Allocerta לאזן את מערכת החיסון בגופם של חולים הסובלים ממחלות אוטואימוניות ומחלקות דלקתיות, כשלמחלות אלו, דוגמת מחלת הקרוהן, אין אפשרויות טיפול יעילות אחרות. 
החברה הישראלית פועלת בצורה רחבה למימוש רעיונות ופטנטים נוספים בתחום התרופות. "אנלייבקס" עתידה לערוך ניסויים קליניים בקרוב של התרופה החדשה במסגרת טיפול רחב לחולי ספסיס שנדבקו בקורונה. 
חייגו אלינו יצירת קשר